Izabela Klimović Beti, predstavljaće ove godine Trebinje na 24. Međunarodnom đurđevdanskom festivalu dječije pjesme, koji će prekosutra u organizaciji Radio televizije Republike Srpske /RTRS/ biti održan u Banjaluci.

izabela klimovic beti

Nastupiće u duetu sa Anđelom Kujundžić iz Foče, a izvešće pjesmu "Šara, šara bubamara", za koju je tekst napisao Jefto Odavić, dok je aranžman djelo profesora Božidara Boba Vučura.

Još odmalena devetogodišnja Izabela pokazivala je ljubav prema pjesmi. Polaskom u školu priključila se školskom horu, a do sada je nastupala na Festivalu "Zvon zvonke pjesme", dječijem programu prvog "Zimzograda" i Konferenciji beba.

"Čika Bobo Vučur mi je rekao da dobro pjevam i da se prijavim na audiciju za 'Đurđevdanski festival'. Prijavio me tata i bila sam iznenađena što sam bila samo ja iz Trebinja", kaže Izabela, koja je učenik trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Nakon što je saznala da će ove godine biti učesnik Đurđevdanskog festivala, suze radosnice nije mogla da zaustavi, a svoju radost podijelila je i sa drugarima iz školske klupe, koji su joj dali podršku i obećali joj da će za nju navijati i u finalnoj večeri u petak.

U vježbanju pred finalnu veče pomaže joj Bobo Vučur, ali, kako nam je rekla, nerijetko pjeva i ispred ogledala kako bi dodatno usavršila numeru koju će da izvodi pred velikim auditorijumom gledalaca.

"Bobo me naučio da ne zamuckujem, kako da dišem dok pjevam, ali i kako da ostanem koncentrisana dok pjevam i kako da se ponašam na sceni", rekla je Izabela.

Tokom izvođenja pjesme, Izabela i Anđela su smislile i koreografiju u kojoj će glumiti bubamare, kao i stajling za koji se pobrinula Betina mama.

Naša sugrađanka nam otkriva da se nada da će poslije Đurđevdanskog festivala nastaviti da se bavi pjevanjem i da usavršava svoj glas, jer u tome uživa.

"Nadam se da će svi biti zadovoljni mojin nastupom - prvo ja, pa onda i moja porodica, drugari, sugrađani", navodi Izabela.

Ona je i član Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat Svislajon", a, kako nam je rekla, voli da uživa u druženju sa svojim drugarima, ali i životinjama.

Izabelu i Anđelu možete podržati tako što ćete glasati za njihovu numeru u izboru za nagradu publike, na način da pošaljete poruku sa ključnom riječi GLAS zatim razmak i broj 6 na broj 091/410-100, koji je u funkciji za sve operatere.

Cijena poruke je 0,50 KM plus PDV.