Na Međunarodnom plivačkom takmičenju "Zlatni orlando", koje je proteklog vikenda održano u Dubrovniku, članovi Kluba vodenih sportova "Leotar" osvojili su četiri medalje.

zlatni orlando kvs leotar trebinje

Trebinjski klub predstavljalo je sedam plivača i to: Teodora Drapić (2007), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Jovan Vukoje (2005), Anastasija Radmilović (2000), Uroš Kundačina (2000) i Zoran Vujičić (1981).

Oni su osvojili po jednu zlatnu i bronzanu i dvije srebrne medalje.

Vujičić je u seniorskoj kategoriji osvojio zlatnu medalju na 200 metara delfin, a u duplo kraćoj disciplini, takođe, delfin okitio se bronzanom medaljom.

Srebrnu medalju osvojio je Uroš Kundačina (2000) na 200 metara prsno u omladinskoj kategoriji, dok se Anastasija Radmilović (2000) u disciplini 50 metara prsno okitila bronzanom medaljom, takođe, u omladinskoj kategoriji.

Ovo takmičenje okupilo je 377 učesnika iz 28 klubova iz Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Albanije, Crne Gore i Srbije.

"Najvažnije je da plivači iz takmičenja u takmičenje napreduju u postignutim vremenima i to nam je svakako glavni cilj i u nastavku sezone, gdje nas čekuju takmičenja u Sarajevu i Banjaluci", rekao je Veljko Piljević, trener KVS "Leotar".