Jedan od najmlađih sportskih kolektiva u našem gradu, Atletski klub /AK/ “Trebinje”, u posljednje vrijeme postiže sve bolje rezultate, a pravi iskorak napravio je proteklog vikenda kada je u konkurenciji 23 kluba iz čitave BiH na pojedinačnom prvenstvu za cicibane i cicibanke i pionire i pionirke, ostvario zapažene rezultate.

ak trebinje

Po veoma hladnom vremenu i teškim uslovima za takmičenje naročito za ovu kategoriju djece osvojili su sedam medalja i to jednu zlatnu, tri srebrne i tri bronzane.

"Iako ne volim da ističem djecu, pohvalio bih rezultate Kristine Grujičić i Katarine Filipović. Većina naše djece i sljedeće godine nastupa u istim kategorijama tako da će biti još 'lijepih' vijesti sa takmičenja“, rekao je Dragan Tomić, trener AK "Trebinje".

Za AK "Trebinje" zlatnu medalju osvojila je Katarina Filipović (2006. godište) u bacanju kugle sa ostvareni rezultatom od 6,37 metara. Ona je osvojila i srebrnu medalju u bacanju vorteksa sa rezultatom 34,31 metra.

Kristina Grujičić (2007. godište) osvojila je bronzanu medalju u trkama na 60 metara sa rezultatom 9,28 i 200 metara sa rezultatom 32,31.

Štafeta cicibanki 4x100 metara u sastavu: Sara Žulović, Kristina Grujičić, Katarina Čabrilo i Sara Miljković osvojila je bronzu.

Mlađi pioniri-ke okitili su se medaljama u disciplini skok u vis i to: Marko Šuković srebrna medalja sa preskočenih 145 cm i Lana Lojović srebrna sa rezultatom 125 cm.

Jedan od trenera u klubu je Vesna Tomić, djevojački Ninković, koja je bila višestruka prvakinja SFRJ od 1984. do početka rata u krosu i u srednjim prugama 400, 800, 1.500 i 3.000 metarta.

Za tih sedam godina ostvarila je brojne nastupe za reprezentacijiu SFRJ, a njen najveći “domet” bilo je 1. mjesto na Kupu evropskih šampiona na 3.000 metara, za juniorke u Mančesteru 1990. godine.

“Ove godine smo na dva takmičenjima osvojili 12 medalja. Ali, tek nam predstoje takmičenja tako da će ova sezona biti daleko uspješnija od prethodnih. Naše opredjeljenje je da radimo sa mlađim kategorijama i kako rastu djeca i klub se razvija”, istakla je Tomić.