Farmerice i majice zamijeniće haljinama i odijelima. Uz osmijeh na licu, na defileu će ih ispratiti mnogobrojni sugrađani, a ljepotu i mladost ispred hotela dočekaće rodbina, prijatelji, komšije.

maturanti centra srednjih skola trebinje 2016

Maturanti tri trebinjske srednje škole već uveliko se pripremaju za maturske svečanosti koje se tradicionalno održavaju krajem maja. Pored razmišljanja da li upisati (i koji) ili ne fakultet, maturanti slatku muku muče i sa odjevnom kombinacijom, kojom će izazvati aplauze, ali i pokoju suzu radosnicu u očima roditelja, kumova, prijatelja, komšija…

matursko vece gimnazije jovan ducic trebinje 2016

Koje odijelo izabrati? A tek cipele? Ili je možda bolje neka sportska kombinacija? Slatke su muke muškaraca, svršenih srednjoškolaca. A na kraju i gdje zamišljenu kombinaciju kupiti – Trebinje, Mostar, Podgorica… Za maturski bal, izračunali su muškarci, potrebno im je od 300 KM pa naviše.

S druge strane, njihove pratilje, već su rezervisale frizere i šminkere, a izbor svečane haljine još uveliko traje. Dok jedne djevojke šiju, druge su obišle butike u našem gradu, ali i tržne centre u Mostaru.

Lijepo bi bilo, kažu, kada bi njihova haljina bila jedinstvena.

maturanti centra srednjih skola trebinje 2016

U svemu ovome, roditeljima je izgleda najteže. Za matursku haljinu, štikle, večeru, šminku i frizuru treba da izdvoje pozamašnu svotu novca.

Na kraju, maturanti ne kriju, svi se uzdaju i u rodbinu. Jedna dvadesetica sasvim će biti dovoljna. Zato - tetke, strine, ujne, rođaci i rodice - pripremite se za čašćavanje!

maturanti centra srednjih skola trebinje 2015

matursko vece srednja tehnicka skola trebinje 2016

matursko vece gimnazije jovan ducic trebinje 2016

matursko vece gimnazije jovan ducic trebinje

matursko vece gimnazije jovan ducic trebinje 2016