Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je da ne bi trebalo lako da se rasprodaju javna dobra jer bi "tako postali najamnici na vlastitoj zemlji".

Marko pavic

On je u obraćanju na Izbornoj skupštini DNS-a u Banjaluci, na kojoj je Nedeljko Čubrilović reizabran na funkciju šefa stranke u ovom gradu, napomenuo da je DNS sa SNSD-om i SP-om koalicioni partner, a ne istomišljenik, te da postoje pitanja u kojima se ne slažu sa njima.

"Da smo istomišljenici onda bi bili jedna stranka. Postoje pitanja gdje se ne slažemo sa njima, to je svakako i prodaja RŽR Ljubija, međutim koalicija nije dovoedena u pitanje. Prodaja je po treći put na dnevnom redu pa i do sada koalicija nije pucala, niti može pući na jednoj tački", rekao je Pavić.

Lider DNS-a je ponovio da njegova stranka ne može podržati prodaju Ljubije, te da će njihov stav ostati nepromijenjen.

"Mi ne možemo podržati prodaju kandidatu kojeg je Vlada RS predložila. Firma nije niti kredibilna, niti garantuje da će se ruda u Ljubiji kopati. To je osnovni razlog zašto tu odluku ne možemo podržati. Naš cilj je da se kopa ruda, da se zapošljavaju ljudi, da Željeznice Republike Srpske rade i slično. Kod Alumine takođe, naš stav je da se ne može pregovarati jer imaju sudske presude, i njih treba poštovati. Bez obzira što smo nezadovoljni pravosuđem, sudske odluke se moraju poštovati", zaključio je Pavić.

On je rekao da je bilo riječi i o prodaji Elektroprivrede, ali naglasio da DNS u tome neće učestvovati.

elektroprivreda rs

"Nema lake rasprodaje javnih dobara jer bi tako postali najamnici na vlastitoj zemlji. Spominje se i prodaja Elektroprivrede, ali mi u njoj nećemo učestvovati", istakao je Pavić.