HERCEG-NOVI - Grupa od oko 50 Trebinjaca, uglavnom mlađih, koji su sinoć autobusom krenuli na koncert u Herceg-Novi, čekala je na crnogorskoj granici dva i po sata da uđe u ovu državu, jer su pripadnici policije dobili "dojavu da komšije ne smiju da puste" u grad ispod Orjena.

granicni prelaz sitnica oruzje

Na graničnom prelazu "Sitnica", na kome im niko od graničnih policajaca nije želio pregledati dokumenta, ubrzo su stigli pripadnici specijalne policije, koji su pretresli putnike i autobus. Utvrdili su - u autobusu i među putnicima nema ničega sumnjivog.

Od muškaraca-putnika tražili su na uvid po 50 evra, a zatim im naredili da skidaju majice i obuću kako bi se dodatno uvjerili da ne nose ništa sumnjivo.

Trebinjci su nakon toga napokon prešli granicu. I kad su taman pomislili da su završili sa bahatom crnogorskom policijom, samo jedan kilometar poslije granice na crnogorskoj teritoriji, ponovo su ih legitimisali specijalci oko 45 minuta, pa je našim sugrađanima do Herceg-Novog trebalo više od tri sata.

Ni nakon ovog legitimisanja, specijalci nisu pronašli ništa sumnjivo.

U Herceg-Novi, na autobusko stajalište, trebinjski autobus stigao je oko 23.00 sata, ali je koncert poznatog pjevača već bio završen. Međutim, crnogorski specijalci nisu popuštali, pa su Trebinjce opkolili i u samom gradu.

Tvrdili su da imaju dojavu da su u Herceg-Novi došli da izazovu nerede, poručivši im da će ih pratiti na svakom koraku u ovom, nekada mirnom mjestu i komšijskom gradu.

"Specijalci su nam rekli da su iz Budve i da im je naređeno da nas prate", kazao je jedan od putnika.

Specijalci, naoružani do "zuba", tek nakon što su Trebinjci ušli u autobus da bi se vratili kući, počeli su da shvataju da od nereda nema ništa i da je stvarni cilj naših sugrađana bio samo da prisustvuju koncertu.