Defileom ulicama Trebinja i igrom i pjesmom pod platanima, počeli su tradicionalni 13. sabor folklora i 4. međunarodni festival folklora.

festival folklora trebinje 2017 (1)

Iako je padala kiša, to nije spriječilo brojne ansamble da odigraju kolo na korzou i pozitivno iznenade mnogobrojne Trebinjce, ali i goste koji će prvomajske praznike provesti u gradu ispod Leotara.

Festival je okupio kulturno-umjetnička društva iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije, Grčke, Litvanije, Poljske i Bugarske.

Učesnici kažu da im je drago što su posjetili Trebinje, ističući da će se potrudi da za vrijeme boravka što bolje upoznaju njegovu istoriju, kulturu i ljude.

"Sviđa mi se Trebinje, jer se razlikuje od grada i države gdje ja živim. Ovdje je je sve ravno, a okolo su planine. To je je veoma neobično za sve nas", rekao je Šindruas iz Litvanije, dodajući da je njihova narodna nošnja ručne izrade, a da u svom programu koriste kontrabas, harmoniku i violinu.

Oni će, u okviru Sabora folklora, večeras prirediti koncert u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Početak je u 19.00 sati.

Organizatori ove manifestacije su KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja", Turistička organizacija grada Trebinja i "Blue diamond events" agencija iz Beograda.

festival folklora trebinje 2017 (1) festival folklora trebinje 2017 (1)