Gradsko pozorište Trebinje i Kulturna scena "Male stvari" - Omladinska scena, večeras su u Kulturnom centru izveli premijeru predstave "Kraljević Marko i Kesedžija Musa", po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Željka Miloševića.

kraljevic marko i kesedzija musa (2)

U jednočasovnoj predstavi mladi akteri su više puta prekidani aplauzom od strane publike.

Čitajući razne tekstove, Milošević je naišao na ovaj tekst i čitajući ga učinio mu se zanimljivim. Tako je kroz parodijsku vizuru oživio mitske junake srpske epske tradicije - preko kojih provocira i ismijava brojene društvene anomalije naših dana

"U ovoj predstavi se pojavljuje više žanrova što je do sada za samu igru i glumce najteže od onoga što su do sada radili", rekao je Milošević.

Za ovu predstavu je karakteristično da je dosta različita od prethodnih Miloševićevih predstava, jer su glumci namaštali više stvari nego u prethodnim komadima.

"Trebali smo se odreći nekih segmenata prvi put sa ovom grupom jer smo imali viška stvari", dodao je Milošević.

Vilu Ravijojlu glumi Sara Kolak koja kaže da su novu predstavu radili oko tri mjeseca. Ovo je komedija na jedan drugačiji način i njoj je dobro legla ova uloga.

"Imam moć, ali nisam pozitivan lik u predstavi", kaže Sara i dodaje da njen muž Kraljević Marko ima strah od svoje žene Ravijojle i uvijek se pita šta će ona da kaže.

Čobanica, koju na kraju predstave vila Ravijojla pretvara u ovcu i konj su najpozitivniji likovi ove predstave i to govori da ljubav uvijek pobjeđuje.

Filip Anđelić glumi Kesedžija Musu, koji je jedan od najvećih ekoloških zagađivača u carevini.

Aplauzom je dočekan kraj predstave, a glumci su pokazali zavidno glumačko znanje za svoje godine.

U predstavi igraju Mitar Milićević, Igor Rončević, Katarina Ćorović, Sara Popadić, Milica Milošević, Filip Anđelić, Sara Kolak, Anastasja Andrić, Marko Šekarić, Stefana Petković, Milana Ninković, Kristina Pejdo, Milica Salata, Iva Dutina i Ana Zubac.

Podsjećamo, predstava „Kraljević Marko i Kesedžija Musa“ osvojila je šest nagrada na ovogodišnjem 15. Festivalu omladinskog i srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH koji  je nedavno održan u Konjicu.

kraljevic marko i kesedzija musa (2)