Ukoliko nosite dioptrijske naočare sigurno ste bar jednom bile u problemu da izaberete model koji će vam savršeno stajati.

naocare

A oblik naočara je i te kako bitan ako želite da istaknete crte svog lica na pravi način.

Pogledajte naš mali vodič i naučite kakav model naočara najbolje odgovara baš vama.

1. Ovalno: Ovakvo lice je najčešćeg i najuniverzalnijeg oblika. Ukoliko ste u ovoj grupi možete nositi različite modele naočara, kao što su: mačkaste, pravougaone, sa debljim ili tanjim okvirom.

2. Kockasto: Ovom obliku lica, sa izraženijom vilicom, najljepše stoje velike naočare sa debljim, okruglim okvirom, ili elipsoidnog oblika.

3. Okruglo: Ukoliko imate okruglasto lice, trebalo bi da nosite okvire pravougaonog oblika, mogu biti manje ili veće, a preporučljivo je da budu deblji.

4. Srcasto: Kada imate ovakav oblik lica onda imate i veliki izbor naočara za vas. Možete nositi naočare okruglog, mačkastog ili leptirastog oblika, sa debljim ramom, manje ili veće.

5. Dijamant - Da biste stvorile vizuelnu proporcijalnost lica treba da birate naočare koje imaju jači gornji dio rama jer će tako stvoriti balans sa vilicom. Takođe gornja ivica rama treba da bude malo šira od vilice da se stvore pravilne proporcije lica.

Savjet: Kada kupujete naočare, bez obzira na oblik lica, one trebaju biti za nijansu šire, da vam ne udaraju u obraze kada se smijete i da vam ne stežu nos.