Za Partiju demokratskog progresa /PDP/ prioritet je razvoj Republike Srpske, a problemi sa kojima se suočavaju institucije i ustanove moraju se rješavati u Vladi Republike Srpske, poručio je večeras u Bileći predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

pdp bileca

Borenović je ponovio da ova politička partija nije zadovoljna radom Vladom Republike Srpske koja "ne može dobiti prolaznu ocjenu".

"U Republici Srpskoj se može napraviti bolje mjesto za život, a PDP ima kvalitetne ljude koji su spremni da tome doprinesu", rekao je Borenović na Saboru opštinskog odbora PDP-a Bileća.

Govoreći o situaciji u opštinskim odborima ove partije u Hercegovini, ali i u drugim dijelovima Republike Srpske, on je naveo da je evidentan rast članstva, što je dokazano i na prethodnim lokalnim izborima.

"Nastojaćemo da u narednom perodu što više približimo program stranke građanima, da ih oslobodimo straha i pritisaka kako bi na izborima glasali razumom", rekao je Borenović.

On je istakao da je PDP ozbiljna stranka i da o svakom dijelu Republike Srpske podjednako vodi računa, s tim da se malo više pažnje poklanja specifičnim lokalnim zajednicama, poput Bileće koja ima 19 odbornika iz 11 političkih partija i nestabilnu političku situaciju u Skupštini opštine.

Borenović je istakao dobar rad odbornika PDP-a Srđana Rogana koji je jedno vrijeme bio i predsjednik Skupštine opštine Bileća.

Na Saboru, kojem je prisustvovao i potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević, izabrani su članovi Opštinskog odbora PDP-a koji će u narednom periodu izabrati rukovodstvo stranke u Bileći.