Nakon dvije godine ponovo su poljski pčelari posjetili Trebinje. Njih oko stotinjak posjetili su Pčalarsku zadrugu "Žalfija", pčelinjak braće Barzut u bobanskom selu Bašići i novootvorenu "Medoteku"u selu Ljubovo.

pcelari trebinje

Stotinjak pčelara iz Poljske ponovo su stigli u studijko - turističku posjetu Trebinju. Posjeta prve grupe, prije dvije godine, otvorila je vrata ovaj put mnogo većem broju pčelara. Poljaci koji su stigli u Trebinje uglavnom žive u ravničarskom kraju, pa su malo zatečeni pejzažem koji ih je doočekao, ali i oduševio.

"Ovdje sma prvi put, oduševljena sam, a i u isto vrijeme puna divljenja prema ljudima koji žive ovdje i zanimaju pčelarstvom i uopšte ljudima koji žive ovdje", rekla je Mirela Prohasek iz Poljske.

Nakon dvije godine su ponovo Poljaci u Trebinju, zahvaljujući poljskoj agenciji "Putnik", ali i Trebinjcu koji dugi niz godina živi u ovoj zemlji i radi kao turistički vodič.

"Bili su zadovoljni, kako našim proizvodima, tako i ambijentom i definitivno se potvrdilo da pčelinji proizvodi sa ovih prostora su izuzetnog kvaliteta i izuzetno prihvaćeni u čitavom regionu i Evropi", kazao je Slobodan Barzut, pčelar iz sela Bašići na Bobanima.

Trebinjski pčelari su imali priliku da uživaju u svim hercegovačkim proizvodima, koji su se spremali u domaćinstvu Barzuta.

Prilikom posjete "Medoteci" degustirali su med, a da im je ovaj izlet prijao govori i pjesma koja se konstantno čula....Trebinjac, koji duži niz godina živi u Poljskoj je dobio "napad" nostalgija, pa je i on morao zapjevati...