U Domu mladih u Trebinju danas je svečano otvoren 9. Međunarodni festival zabavljača za djecu, na kome će do 28. aprila biti odigrano pet dječijih predstava.

festival zabavljaca za djecu trebinje 2017

Prije prve predstave - „Šešir pun boja“ pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Novog Beograda, ovu tradicionalnu dječiju smotru otvorio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

"Draga djeco želim vam da se lijepo družite, da uživate u predstavama, da budete radosni i ovo će se nastavitei i u budućnosti", rekao je Petrović.

Direktor Javne ustanove Dom mladih Dejan Mirković kazao je da će u narednih pet dana biti izvedene predstave pozorišta iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Crne Gore.

Drugi dan smotre rezervisan je za pozorište „DS klub“ iz Podgorice i predstavu „Priča jedne pčelice“.

U srijedu, 26. aprila je komad „Vuk i kozlići“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara, a domaći ansambl Kulturne scene „Male stvari“ izvešće u četvrtak, 27. aprila predstavu „TV šou“.

Posljednjeg dana festivala, u petak 28. aprila je predstava „Šanta Panta“, u izvođenju dječijeg Pozorišta „Stanković“ iz Nikšića.

Sve predstave biće izvedene u dva dnevna termina – od 10.30 i 13.00, osim predstave iz Nikšića za koju je rezervisan samo termin od 10.30 časova.

festival zabavljaca za djecu trebinje 2017