U Bolnici Trebinje od danas je u funkciji novi rendgen /RTG/ sistem, te novi tri-de ultrazvučni ginekološki kolor dopler, koji će poboljšati kvalitet usluge kada je riječ o radiološkoj i ginekološkoj dijagnostici pacijenata, saznaje Srna u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

novi aparati bolnica (2)

Na RTG sistemu mogu se kvalitetno vršiti sve vrste klasičnih snimanja uz minimalne doze zračenja, a predviđena je i digitalizacija sistema, dok se na ultrazvučnom ginekološkom kolor dopleru može vršiti kompletna ginekološka ultrazvučna dijagnostika.

Vrijednost nove opreme je oko 165.000 KM, a nabavljena je iz sredstava Bolnice.

Menadžment ove zdravstvene ustanove ulaže velike napore da Bolnica u Trebinju bude jedna od najboljih u Republici Srpskoj, pa su, od mnogih zainteresovanih bolnica uspjeli nedavno da obezbijede i magnetnu rezonancu, koju će u narednom periodu instalirati monteri iz inostranstva.

U Bolnici Trebinje gradi se i dijalizni centar višemilionske vrijednosti.

Zbog savremenih aparata koji su nabavljeni u posljednje vrijeme, kao i primanja u radni odnos ljekara specijalista, ova bolnica dobija sve više povjerenje ne samo pacijenata iz Hercegovine, već i iz drugih gradova Srpske.

U Bolnici Trebinje kažu da je prošle godine u odnosu na 2015. godinu povećan obim posla za oko 13 odsto, odnosno da je više bilo 500 hospitalizacija i 6.000 ambulantnih pregleda.

U prethodnom periodu Bolnica je obezbijedila tri specijalizacije.

novi aparati bolnica (1)