Plivačica novoosnovanog Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" Helena Lakić osvojila je tri medalje na VIII Međunarodnom plivačkom mitingu „22. april“, koji je održan u Banjaluci.

plivaci kvs leotar trebinje

U izrazito jakoj konkurenciji, Trebinjci su osvojili zlatnu i dvije srebrne medalje, kao i jedno finale u apsolutnoj konkurenciji.

Helena (2005) osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 metara leđno sa rezultatom 36,80 u kategoriji 11-12 godina, a na duplo dužoj dionici 100 metara leđno osvojila je bronzanu medalju sa postignutim rezultatom 1:23,05,.

U disciplini 50 metara slobodno osvojila je, takođe, bronzano odličje sa rezultatom 33,17.

Rezultatima u Banjaluci, Helena Lakić, drugi sportista grada Trebinja za 2016. godinu, potvrdila je svoj neosporan kvalitet.

U disciplini 200 metara delfin Zoran Vujičić (1981) izborio je plasman u A finale u kome je zauzeo šesto mjesto sa rezultatom 2:19,67.

Teodora Kraljević (2005) i Jovan Vukoje (2005) u Banjaluci nisu osvjili odličja, ali su u svojim disciplinama ostvarili odličan nastup i otplivali svoja najbolja vremena.

Na ovome takmičenju, koje se ubraja među najkvalitetnija plivačka takmičenja na prostrima bivše Jugoslavije, učestvovalo je 384 plivača iz po 13 klubova iz Slovenije i BiH, šest iz Srbije, dva iz Grčke i po jedan iz Hrvatske i Makedonije.

Eminentno plivačko takmičenje u Banja Luci bilo je prvo takmičenje novoformiranog KVS „Leotar“ Trebinje.

"U izrazito jakoj konkurencji sa osvojenim medaljama i postignutim rezultatima oni su potvrdili svoj kvalitet i neosporan talenat. Na nama je sada da sa kvalitetnim radom na treninzima dođemo do još boljih rezultata", istakao je Veljko Piljević, trener u KVS „Leotar“.