Više stotina Trebinjaca i mladih iz okolnih gradova prijavilo se da učestvuje u humanitarnom sportskom turniru za pomoć u daljem liječenju našeg sugrađanina Danijela Pudara Džaje.

humanitarni turnir za danijela pudara trebinje (3)

Srednjoškolci, studenti, djeca - došli su da pokažu da mogu disati jednim srcem, jednom dušom i da su zajedno sa svojim sugrađaninom i prijateljem Džajom.

Ekipe, njih 71 u muškoj i ženskoj konkurenciji i 18 takmičara u šahu, takmičiće se u tri discipline - malom fudbalu, basketu i odbojci. One, prilikom prijave, nisu morale da uplaćuju kotizaciju, već je svaka od ekipa ostavila dobrovoljni prilog u kutiju pored terena.

Utakmice se igraju na sportskim terenima u bivšoj kasarni "Vojvoda Luka Vukalović".

Pozdravljajući okupljene, dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment /FPM/, koji je uz Uniju studenata ove visokoškolske ustanove organizator turnira, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što su Trebinjci još jednom pokazali da su spremni da pomognu svojim sugrađanima kojima je pomoć i te kako potrebna.

humanitarni turnir za danijela pudara trebinje (3)

"Čini mi se da je danas veliki praznik dobra i morala u Trebinju i mislim da se svi tome trebamo radovati. Trebinje je ovim, a naročito mladi ljudi, pokazalo da ima nade za dobro koje može da pomogne da mnoga srca budu srećnija", rekao je Jokanović.

On je dodao da je ovo dan kada pobjeđuje ljubav i kad čovjek sam ne može ništa, a zajedno sa drugima može sve.

Humanitarni turnir podržala je i Gradska uprava, poručio je Mirko Ćurić, zamjenik trebinjskog gradonačelnika, ističući da mu je drago što su se Trebinjci odazvali u velikom broju i pokazali da su uvijek tu kad treba pomoći drugome.

humanitarni turnir za danijela pudara trebinje (3)

"Našem Džaji nije potrebna samo finansijska podrška, već i moralna - da ne posustane i da bude uzdignute glave bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalazi", rekao je Ćurić.

Otac Danijela Pudara - Slađan, zahvalio se omladini, građanima Trebinja, preduzećima - koji već nekoliko godina unazad pomažu u liječenju njegovog sina.

humanitarni sportski turnir za dzaju

"Mom sinu i porodici ova podrška znači mnogo. Liječenje košta na mjesečnom nivou od pet do šest hiljada maraka i da nema pomoći finansijski to ne bismo mogli da izdržimo", rekao je Pudar.

Najmlađa ekipa u basketu je "CORIE-TREBINJELIVE", koja se prijavila za ovaj humanitarni turnir želeći da i na ovaj način da podršku svom sugrađaninu u daljem liječenju.

humanitarni sportski turnir za dzaju

"Mi smo najmlađi, ali ćemo se boriti i na taj način ćemo podržati Džaju kome šaljemo veliki pozdrav", rekao je Slaven Govedarica, član ekipe "CORIE-TREBINJELIVE".

A na kraju prelijepa slika. Svi prisutni su svojim tijelima na terenu ispisali "Džaja" i na taj način pokazali humanost, dostojanstvo, ljubav prema ljudima.

Takmičenje se održava tokom cijelog dana pod sloganom "Doniraj markicu, jer naše malo nekom znači mnogo".

Dodjela diploma pobjednicima turnira je u 18.00 sati.