Službenici Uprave policije MUP-a NCB Interpol Podgorica danas su iz Republike Srbije isporučili u Crnu Goru lice čiji su inicijali S.R. /29/ iz Kragujevca, koji je osumnjičen za teško ubistvo lica čiji su inicijali M.M. iz Trebinja.

policija

S.R. se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi zbog osnovane sumnje da je ovo lice na teritoriji Crne Gore počinilo krivično djelo teško ubistvo, saopštila je crnogorska Uprava policije.

"Sumnja se da je S.R, zajedno sa licem čiji su inicijali M.S. /28/ iz Niša, takođe državljaninom Srbije iz koristoljublja počinio krivično djelo teško ubistvo M.M. iz Trebinja, stražara u Firmi AD `13. jul - Plantaže` u Podgorici, i to dok se nalazio na radnom mjestu, 2009. godine", navodi policija.

U saopštenju se dodaje da je M.S. Crnoj Gori izručen iz Mađarske u oktobru 2015. godine, gdje je prethodno po potjernici NCB Interpol Podgorica lišen slobode zbog navedenog krivičnog djela", saopštila je Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je S.R. danas nakon preuzimanja sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Podsjećamo, ubijen je Trebinjac Milorad Mijanović /66/ iz Trebinja, za čije ubistvo su osumnjičeni Marko Savić i Stefan Ristić.

Oni su od 23. do 25. septembra 2009, planirali, a potom iz koristoljublja ubili Mijanovića kako bi mu ukrali 2.500 evra.