U Kulturnom centru u Trebinju večeras je održan "Praznični koncert profesora i studenata Muzičke akademije" Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

koncert (1)

Ovo je prvi koncert ovog fakulteta u Trebinju od njegovog osnivanja 1994. godine, a program je bio prilagođen za svačiji ukus i uho pa je svako iz publike pronašao nešto za sebe - iz opere nekoliko arija, etno muzika, numere uz harmoniku i violinu.

U Trebinju se prvi put zvanično predstavila Maja Đogo, docent na Muzičkoj akademiji.

"Ja sam trebinjska snajka i drago mi je što sam se predstavila u gradu Jovana Dučića, gradu koji osjećam kao svoj", rekla je Đogo, koja je svirala na klaviru kompoziciju "Vizantijski mozaik u devet slika" Svetislava Božića.

Osim profesora Sonje Radojković i Julijane Šulović na klaviru, docenta muzike Klaudije Krkotić sopran, na koncertu su učestvovali i studenti koji su u prethodnom periodu na raznim takmičenjima osvajali nagrade: Ana Glišić na violini, Marija Mastilo na klaviru, Milica Muhadinović i Aleksa Mirković na harmonici, Miodrag Rendulić na gitari, Ajla Subašić na flauti i Aksentije Ivanović na violi.

Prema riječima Biljane Štake, prodekana za umjetnički i naučno istraživački rad na Muzičkoj akademiji, ovaj koncert je bio odlična prilika za njihovo predstavljanje trebinjskoj publici.

Njihova saradnja sa Muzičkom školom u Trebinju je na zavidnom nivou i dosta studenata iz Trebinja dolazi na Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu.

"U prvom dijelu koncerta predstavili su se studenti, a u drugom profesori svih naših odsjeka", rekla je Štaka.

Na koncertu je viđen i duo profesora i studenta u pjevanju koji je izazvao gromoglasan aplauz publike.

Predstavljeni su odsjeci za harmoniku, flautu, solo pjevanje, klavir, gitaru, violinu i violu.

Koncert je priredila Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Gradom Trebinje i Kulturnim centrom.