Vijest da je radar "Ramer 10" do 10. maja na putnoj mreži u istočnoj Hercegovini, privukla je veliku pažnju Trebinjaca, koji su se za samo dan nakon njegovog postavljanja aktivirali na društvenoj mreži "fejsbuk".

radar trebinje

Oni su osnovali fejsbuk stranicu "Gdje je radar Trebinje", putem koje obavještavaju jedni druge gdje se nalazi "lovac brzih vozača", a kako bi izbjegli eventualni dolazak poštara sa plavom kovertom na kućnu adresu.

Tako su članovi ove stranice uspjeli danas da fotografišu "Ramera 10" u Mosku i Gorici. Obavijestili su odmah članove grupe i upozorili ih da vožnju prilagode uslovima na putu, u suprotnom novčana kazna je neminovna.

Trebinjci sa kojima smo pričali kažu da se saobraćajna kultura davno izgubila, a postavljanje sistema pozdravljaju. Kažu, čuvaće se koliko mogu, jer je svaka marka i te kako važna, s obzirom na to da vrijeme u kome živimo nije za rasipništvo.

"Ipak, život je najbitniji. Jednom se živi i svi vozači trebaju da se čuvaju. Polako, svugdje će se stići. Brzina i preša nikome nisu donijeli ništa dobro", kaže jedan stariji Trebinjac.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.