U Trebinju će od 28. do 30. aprila biti priređen 13. Sabor folklora i 4. Međunarodni festival folklora, na kome će se predstaviti 13 kulturno umjetničkih društava iz Srbije, Republike Srpske, Poljske, Litvanije, Bugarske i Grčke.

folklor tb

Sabor će početi svečanim defileom ulicama grada u subotu, 29. aprila u 11.00 časova, dok će isto veče u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima, sa početkom u 19.00 časova biti priređeno "Veče folklora".

U nedjelju, 30. aprila, na Trgu slobode Trebinjce i brojne goste kroz igru i pjesmu pozdraviće domaća i strana folklorna društva.

Prema najavama nstupiće: KUD "Kosovski božur" iz Kosovske Mitrovice, KUD "Abrašević" iz Čačka i Guče, KUD "Igalo" iz Igala, KUD "Zora Hercegovine" iz Bileće, KUD "Nevesinje", ANI "Jovan Dučić", GKUD "Alat Svislajon" i KUD "Hercegovina" iz Trebinja.

Nastupiće i baletska škola "Lujo Davičo" iz Beograda, kao i umjetnička društva "Šwiniarsko" iz Poljske, "Žibinyčia" iz Litvanije, "Kehlibar" i "Rakovina" iz Bugarske i "Sillogos agias varvaras kai Pentakosion" iz Grčke.

Kao specijalni gosti nastupiće pobjednici sabora trubača u Guči.

Organizatori ove manifestacije su: KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja kod Trebinja, Turistička organizacija našeg grada i agencija "Blue diamond events" iz Beograda.