Policijska uprava Trebinje će u vremenskom periodu od 20.4. do 10.5.2017. godine na putnoj mreži istočne Hercegovine koristiti radarski sistem „Ramer 10“ za automatsko mjerenje prekoračenja dopuštene brzine.

Ramer 10

Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom ''Ramer 10'' radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Trebinje apeluje na vozače da poštuju zakonske propise i saobraćajnu kulturu.

Podsjećamo, da usvojenim novim izmjena i dopunama zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, propisane novčane kazne su drastično veće, uz dodjeljivanje kaznenih bodova, kao i izricanje zaštitne mjere – zabrana upravljanja motornim vozilom.