Ja sam Zdravko Čolić, iz Berkovića! Da, dobro ste čuli. U Berkovićima se mogu pohvaliti da imaju “svog Čolu”, koji je u hercegovačkoj varošici popularniji od slavnog Zdravka.

zdravko colic

Imaju isto ime, prezime i nadimak. I tu nije kraj.

“Porijeklom iz Ljubinja, iz sela Vlahovica, odakle smo svi mi Čolići, pa i pjevač Zdravko, njegov zapravo djed i otac, koji su nakon Drugog svjetskog rata, trbuhom za kruhom, kolonizirali u Vojvodinu”, pojašnjava Čola iz Berkovića.

Zbog toga što ima isto prezime kao popularni pjevač, berkovićki Čola, često se znao naći u zanimljivim situacijama. Neke anegdote je, za ATV, prepričao.

“Jedne prilike sam išao autobusom iz Dubrovnika za Stolac, neki noćni autobus gužva. Ja sjedim i neka žena kraj mene, ja onako nešto pjevušim, kaže ona: “A, što pjevas kao Zdravko Čolić.”, priča Zdravko.

Kada joj je, kaže, rekao da je on Zdravko Čolić nije vjerovala, dok joj nije pokazao ličnu kartu. Kada je pogledala ličnu, priča Zdravko, rekla mu je da je puno ljepši na televiziji.

“Anegdotama tu nije kraj, ima ih mnogo”, kaže berkovački Čola.

Kada mu sina pitaju čiji je i on odgovori najčešće što čuje je: ”A dobro ga je mama našla”.

Čola iz Berkovića nimalo ne liči na, kako kaže, popularnog rođaka, ali kao i on, voli da zapjeva. Posebno ”Jednu zimu sa Kristinom”. Pa ko zna, možda padne i neka saradnja. Bilo bi zanimljivo čuti Čole u duetu.