Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i Crkvena opština Trebinje, i ove godine će podijeliti 6.000 vaskršnjih jaja vjernicima sa područja grada, kao i svima onim akoji u nedjelju budu na Svetoj liturgiji.

farbanje jaja trebinje (1)

U farbanju jaja, u dvorištu trebinjskog Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, pomažu i mališani iz trebinjskih vrtića kao i učenici trebinjskih osnovnih škola, kojima je ovo druga godina zaredom da učestvuju ovoj akciji.

Oni će radnicima Eparhije pomoći pri ukrašavanju jaja, čime će iskazati svoju kreativnost, ali i znanje o tome koji su to simboli koji predstavljaju najradosniji hrišćanski praznik.

Prema riječima oca Mladena Žulovića, starješine Sabornog hrama, veoma mu je drago što naši najmlađi sugrađani učestvuju u farbanju jaja, koja simbolizuju Hristovo vaskrsenje i pobjedu života nad smrću.

"Ova jaja, osim blagoslova iz crkve, imaće i blagoslov djece koja su ih ih sa ljubavlju slikala", rekao je otac Žulović.

Djeca iz vrtića sa radošću, puno ljubavi i lijepih dječijih želja su svojim malim ručicama farbali vaskršnja jaja, jer, kažu, znaju da će u nedjelju dodatno obradovati sve vjernike.

farbanje jaja trebinje (1)