Izborna obećanja bivše opštinske administracije prave velike probleme aktuelnom načelniku Nevesinja Milenku Avdaloviću /SNSD/, koji se, kako tvrdi, sada susreo i sa sumnjivom avansnom uplatom od oko 9.000 evra na račun jedne privatne firme iz Crne Gore, koja je ovom mjestu, zauzvrat, trebala da donira pet garnitura za dječija igrališta vrijedna 60.000 evra.

nevesinje

Nevesinjski mališani se još uvijek nisu počeli igrati na obećanim igralištima, ali je zato i u onako siromašnoj opštinskoj kasi ostalo oko 18.000 maraka manje.

S pravom se, kaže Avdalović, pitaju kako je njegov prethodnih Momčilo Šiljegović /SDS/ mogao da privatnoj firmi, bez procedure javne nabavke i skupštinske odluke, uplati ovaj novac i da sa privatnom firmom iz Crne Gore potpiše čak i ugovor o isporuci i montaži.

Sve više, kaže Avdalović, ovaj čin podsjeća na malverzaciju sa gradskim novcem, a aktuelna gradska vlast očekuje da će upravo to da utvrdi i Glavna služba za reviziju javnog sektora RS, čiji bi predstavnici uskoro trebali da stignu u Nevesinje.

On je napomenuo da je ovo i klasičan primjer iskorišćavanja javnih dobara u korist ličnih interesa, koji su usko bili povezani sa oktobarskim lokalnim izborima prošle godine.

Avdalović navodi i da potencijalnog donatora od potpisivanja ugovora i završavanja lokalnih izbora u Nevesinju niko nije vidio, ističući da je, nažalost, siguran da su novčana sredstva koja su prebačena na račun privatne firme otišla u nepovrat.

S druge strane, Avdalovićev prethodnik Momčilo Šiljegović nije se javljao na naše pozive tokom jučerašnjeg i današnjeg dana.