U objektu vrtića "Naša radost" u Policama otvorena je jaslička grupa, u koju, za sada, ide deset najmlađih Trebinjaca a koji će u njoj da borave svakog radnog dana od 7.00 do 16.00 časova uz tri obroka dnevno.

Jaslicka grupa nasa radost trebinje

Došli su sa svojim roditeljima u novu sredinu i na njihovim licima bio je osmijeh. Veseli i znatiželjni odmah su počeli da se igraju sa svojim vaspitačima.

Prigodan program su im pripremili i mali predškolci.

Ovo je prvi put da se u našem gradu otvara najmlađa grupa polaznika vrtića od godinu do dvije godine starosti. Interesovanje je bilo veliko, ali zbog kapaciteta primljeno je samo desetero djece.

"Kako budemo širili kapacitete tako ćemo i povećavati broj djece u jaslicama" rekao je direktor ove ustanove Aleksandar Vukanović.

Oprema je adekvatna za njihov uzrast, rade istovremeno dvije medicinske sestre i vaspitač, a tu su i pedagog i spremačice.

"Moram istaći zahvalnost kompaniji 'Svislajon' i vlasniku Rodoljubu Draškoviću, koji su donirali 14 kreveta i dušeka, kao i stolove za presvlačenje" istakao je Vukanović.

Ova ustanova ima u planu i da u druga dva objekta  - u Gorici i Bregovima, otvori jasličku grupu, ali je prije toga potrebni izvesti određene građevinske radove.

Nedeljko Hamović je jedan od roditelja koji je svoje dijete doveo u jaslice.

On i njegova supruga imali su dobro iskustvo sa prvim djetetom, koje je bilo u vrtiću tako da je, kaže, siguran da je njegovo dijete u dobrim rukama.

"Vidio sam da se sa djecom dosta uči i radi, a učionice su čiste i uredne", naglasio je Hamović.

Aleksandar Kojović, izvršni direktor "Svislajona Trebinje", naglasio je da mu je drago što su dobili zahtjev od rukovodstva "Naše radosti" za opremanje jasličke grupe.

"Prvi put u našem gradu je otvorena ta grupa i mi smo srećni što smo pomogli ovu ustanovu", naveo je Kojović.

Javna ustanova "Naša radost" broji oko 420 djece, a sa malom školom oko 500 mališana.