Neprijatan miris, koji se godinama širio tokom fudbalskih utakmica na stadionu "Police", uskoro će biti riješen, a sa njim će biti uklonjena i velika "prašuma" i potencijalna ekološka zaraza, koju su vrlo lako mogle da izazovu uginule životinje na području oko ovog sportskog objekta, koje godinama nije održavano.

stadion police trebinje uredjenje okolisa (1)

I to nije sve. Radnici "Trebinjsporta", "Hidroelektrana na Trebišnjici, "Elektrohercegovine" i Civilne zaštite susreli su se i sa psima lutalicama koji su i donosili uginule životinje, zmijama, štakorima, komarcima.

Sve ove životinje su, vjerovali ili ne, svoje sklonište našle u "zagrljaju" fudbalskog stadiona.

"Dešavalo se i da zmije iz te prašume izlaze na teren. Nedavno je jedna zmija pronađena u trenerskoj svlačionici. Sve ovo je posljedica dugogodišnje nebrige o gradskom stadionu", rekao je za TrebinjeLive.info Milan Janković, direktor Javne ustanove "Trebinjesport".

Okoliš stadiona biće u potpunosti očišćen u narednih mjesec dana, a vrijedni radnici kažu da je u "prašumi" falilo još samo da sretnu "žive ljude".

stadion police trebinje uredjenje okolisa (1)

Akciji čišćenja priključili su se i stanari okolnih zgrada, koji su godinama ukazivali na ovaj problem, ali je njegovo rješavanje tek sada došlo na red, navodi Janković.

On je kazao da će uređenje samog terena stadiona biti na ljeto, dok bi tokom ove godine trebala da počne izgradnja tartan staze i rekonstrukcija vodovodnog sistema.

Veselin Klimović, bivši golman u FK “Leotar”, a sada trener, 45 godina je u ovom kolektivu. Kaže da mu je drago što će jedan od najljepših stadiona u Republici Srpskoj i BiH napokon dobiti adekvatno okolno uređenje.

"Posljednji put se ovako nešto radilo prije 14 godina”, kazao je Klimović, dodajući da je velika sreća što su u klubu ljudi koji zaista vole i žele da pomognu Leotaru u najtežem periodu od osnivanja 1925. godine.

“Kada dođete na stadion treba da se osjećate prijatno. Vidi se napredak i nadam se da je ovo uvod u ljepše dane kluba koji je sinonim za Trebinje", zaključio je Klimović.