Stanovnici Hrupjela već dva dana upozoravaju da su radnici Komunalnog preduzeća uklonili kontejnere na ulazu u naselje iz pravca gradske kapele, a da su nesavjesni građani i dalje nastavili da na tu lokaciju bacaju smeće.

smece trebinje

Sve to je izazvalo paniku među stanovnicima ovog naselja, koji tvrde da na toj lokaciji ima čak i ostataka od uginulih životanja.

Da strah bude veći, boje se da će ovo mjesto postati izvor zaraze. Svojoj djeci više ne daju da pored deponije idu u školu, jer se, kako kažu, boje da se mališani ne zaraze.

TrebinjeLive.info je i prošle godine u aprilu pisao o ovoj deponiji. Ali su tada na ovoj lokaciji bila postavljena dva kontejnera, koja su se veoma rijetko praznila od strane nadležne komunalne službe. Međutim, sada je situacija još gora, pa briga stanovnika Hrupjela je i te kako opravdana.

kontejneri trebinje Nekadašnji kontejneri

Kroz dijelove naselja Hrupjela nedavno su polijepljena obavještenja preduzeća "Komunalno", u kome se, između ostalog, kaže da njihovi radnici i mehanizacija više neće odvoziti smeće iz malih kanti koje su bile postavljene ispred porodičnih kuća, već da građani smeće moraju sami da odvoze do najbližeg kontejnera.

I ovo je, tvrde Hrupjelčani, izazvalo poseban revolt. Pa s razlogom pitaju "zbog čega plaćaju odvoz smeća?".

Direktor "Komunalnog" Nedeljko Lambeta kaže za TrebinjeLive.info da su kontejneri uklonjeni jer se u njihovoj neposrednoj blizini nalazi kanal za oborinsku odvodnju, ističući da je umjesto dva na toj lokaciji, postavljeno pet novih kontejnera na drugim lokacijama u neposrednoj blizini.

"Taj prostor ćemo očistiti i staviti tablu da je zabranjeno odlaganje smeća. Nakon toga, sve je u nadležnosti komunalne policije", naveo je Lambeta.

On je istakao da pojedinim uskim ulicama u Hrupjelama kamioni "Komunalnog" ne mogu da prođu, ali da će se i u buduće kante prazniti, samo što će se to raditi uz pomoć "tamića", pa građani nemaju zbog čega da se brinu.