U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju, večeras je priređen koncert "U susret proljeću" članova devet kulturno-umjetničkih društava, koji su pjesmom i igrom uveselili noć svim prisutnim.

koncert alat

Ovaj koncert, kao i ranijih godina, imao je humanitarni karakter, a sav prihod od prodatih karata biće uplaćen na račun trogodišnje djevojčice Sofije Mićević, kojoj je neophodan za liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema riječima Nedeljka Lambete, predsjednika GKUD "Alat", koje je organizator koncerta, ovo je 33. humanitarni koncert ovog društva, a 10. tradicionalni "U susret proljeću".

Prisutnu publiku i goste učesnike pozdravio je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je rekao da mu je drago što se "Alat" uključio u akciju pomoći maloj Sofiji.

"Drago mi je da Trebinje pokazuje humanost u više navrata. Nadam se da će Sofija ozdraviti i da će uskoro biti na ovakvim mjestima kao što smo i mi večeras", rekao je Petrović.

U programu su učestvovali i KUD “Zahumlje” Nikšić, KUD ” Ilija Kišić” Zelenika, SPKUD “Foča” Foča, KUD “Sveti Jovan Vladimir” Bar, KUD ” Čajevac” Banja Luka, SPKUD "Gusle" Mostar, ANI “Jovan Dučić” Trebinje i KUD ” Hercegovina” Petrovo polje.