Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozvao je danas aktuelnog gradonačelnika Luku Petrovića da, kao visoki funkcioner SNSD-a, objasni građanima Republike Srpske gdje su finansijska sredstva iz "Bobar banke" i "Banke Srpske" koje su otišle u stečaj.

slavko vucurevic

Vučurević je, reagujući na podnošenje krivičnih prijava protiv njega od strane grada Trebinja zbog osnovane sumnje da je u vrijeme svog mandata oštetio budžet grada za više miliona KM, upitao Petrovića i da li je istu prijavu podnio i protiv samog sebe jer je kao predsjednik Upravnog odbora FK "Leotar" potpisao nezakonitu hipoteku i time založio stadion ovog kluba vrijedan 4.000.000 KM za 370.000 KM.

On se u reagovanju zapitao i da li je Petrović podnio krivične prijave protiv predsjednika, premijera i ministara u Vladi Repulike Srpske, kao i drugih rukovodilaca i direktora državnih fondova, javnih preduzeća i ostalih organa uprave koji su svoj novac držali u propalim bankama.

Podsjećamo, grad Trebinje podnio je krivične prijave protiv Slavka Vučurevića u kojim ga optužuje da je odgovoran za oko 5,5 miliona KM, koliko je propalo u Bobar banci, zatim za izmišljene advokatske usluge i lažna predizborna i postizborna zapošljavanja.

Kako smo ranije pisali, Vučurević pretenduje da bude ambasador u jednoj evropskoj državi, ali za sada je nejasno da li će eventualno podizanje optužnice od strane Okružnog tužilaštva u Trebinju uticati na njegov budući diplomatsko-politički angažman.

Vučurević je zaposlen kao savjetnik za bezbjednost člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića.