Povodom dana Gimnazije "Jovan Dučić", u biblioteci ove ustanove poetski čas učenicima su održali pjesnici, koji su ovogodišnji učesnici manifestacije "Dučićev dan".

gimnazija trebinje (1)

Mladi gimnazijalci pažljivo su slušali pjesnike koji su im govorili stihove o ljubavi, mladosti, domovini i to Olgicu Cice, Neđa Stojanovića, Milivoja Rupića, Miodraga Rakočevića, Dobroslava Ćuka, Rajka Tanasijevića, Novicu Telebaka i Božidara Glogovca.

Tokom čitave školske godine profesori u gimnaziji pokušavaju da djecu što češće podsjete na to da pohađaju školu koja nosi ime Jovana Dučića.

"To je veoma bitno, jer je u pitanju knez pjesnika i neko ko je zadužio čitav srpski rod da djeca znaju i cijene to ime i da cijene to što su pohađali Gimnaziju koja nosi njegovo ime", rekla je profesor srpskog jezika i književnosti Vesna Andrić.

Stihove Gojka Đoga, ovogodišnjeg laureata govorili su učenici IV razreda: Ana Drašković, Katarina Zec, TIjana Babić i Anastazija Vlatković, a duet flauta svirali su Anđela Čvorović i Milica Drašković.

gimnazija trebinje (1) gimnazija trebinje (1)