Ljubiša Ninković iz Trebinja osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Velibora Šetke, a kojeg je, kako stoji u presudi, napao sjekirom.

Policija

Presudom Vijeća Okružnog suda u Trebinju je oglašen krivim, a u izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem je bio tri mjeseca počevši od 27. juna prošle godine.

"Presuda je donesena nakon što je optuženi Ljubiša Ninković, zajedno sa svojim braniocem, zaključio sporazum o priznanju krivice s Okružnim javnim tužilaštvom u Trebinju", stoji u saopštenju iz trebinjskog Okružnog suda.

Zaključenim sporazumom Ninković je priznao da je 13. juna prošle godine ugrozio policajca Šetku, a koji ga je prethodnog dana kaznio za počinjeni prekršaj.

"Priznao je da je sjekirom udario u vjetrobransko staklo lijevih vrata vozila policajca, dok je ovaj sjedio u automobilu, a potom, kad je vozač izašao iz auta, novim zamahom sjekire napao oštećenog u pravcu njegovog vrata i glave", saopštili su iz Okružnog suda u Trebinju.

Policajac se, kako stoji u presudi, od napada odbranio podizanjem svoje ruke.

Istom presudom optuženom je oduzeta sjekira kojom je napao policajca, dok je Šetki, na ime imovinskopravnog zahtjeva, dosuđen iznos od 876 KM.

"Taj iznos je optuženi dužan isplatiti oštećenom zbog pričinjene štete na vozilu", pojasnili su iz Okružnog suda u Trebinju.