Već nam je i te kako poznato da postoje načini da vizuelno promijenite oblik lica, učinite ga užim ili širim po potrebi, naglasite određene dijelove i tako postignete željeni izgled.

oblik lica

Ovo se uglavnom i najčešće radi uz pomoć tehnika konturisanja šminkom, ali postoje i neki drugi načini da utičete na izgled lica.

Jedan od njih je konturisanje frizurom, koja i te kako utiče na izgled vašeg lica.

U današnjem postu otkrivamo vam neke tajne konturisanja lica uz pomoć kose, tačnije frizura koje birate i pokazujemo koja frizura najbolje pristaje baš vašem obliku lica.

Okruglo lice - Osobe s okruglim licem obično imaju jaču bradu i punije obraze, pa lice poprima oblik lopte. Vama se savjetuju stepenaste frizure, nikako šiške, a što se tiče nijansiranja preporučuje se da svjetlije pramenove fokusirate u delove oko čela, očiju i ušiju, dok tamnije treba da izvučete u donjim dijelovima lica - ispod ušiju. Birajte frizure sa teksturom jer će lice izgledati sitnije.

Svijetli pramenovi u gornjem dijelu će izdužiti lice i skrenuti pogled sa brade ka čelu i očima.

Ovalno lice - Ovo se smatra, ako tako nešto postoji, "idealnim" oblikom lica kome sve pristaje. Kako biste naglasili njegov oblik potrudite se da postignete jarku i sjajnu boju kose, razdjeljak nosite na stranu kako biste u potpunosti otkrili jednu polovinu lica. Uz to odlično će vam pristajati teksturisana, ali i ravno fenirana kosa.

Izduženo lice - Izduženo lice karakteriše usko čelo i generalno je dosta duže nego što je šire. Vama se preporučuju frizure sa dosta teksture - lokne i talasi koji će vizuelno proširiti lice. Izbjegavajte stroge frizure, zalizane punđe i uredne repove.

Kada je farbanje u pitanju, dublje nijanse se preporučuju u korijenu, dok se od ušiju ka krajevima kose savjetuju sitni pramenovi koji će takođe vizuelno proširiti lice.

Četvrtasto lice - Osobe sa četvrtastim licem imaju jako izraženu vilicu i grublje crte lica. Zato bi trebalo da birate frizure sa dosta pramenova različitih nijansi izvučenih u donjim dijelovima lica. Ublažite stroge linije i učinite vaše lice nježnijim.

Takođe, kosa sa blagom tekstutom je i te kako preporuka, jer izgleda nježnije i ženstvenije od ravno fenirane.

Srcoliko lice - Ovo je oblik lica koji podrazumijeva obrnuti trougao - čelo je šire, jagodice naglašene, a brada uska. Da biste stvorile balans birajte frizure sa šiškama, a kosa treba da bude svjetlija u donjim dijelovim - oko ušiju i duž brade.

Lice oblika dijamanta - ćoškasto - Podrazumijeva lice koje ide više u dužinu nego u širinu, brada je ćoškasta, a jagodice su visoke i naglašene i predstavlju najširi dio lica. Najbolje frizure za vas su: bob frizura sa dodatnim volumenom na krajevima, stepenasta kosa sa izvijenim krajevima, izbjegavajte kratke šiške kao i dodatni volumen na tjemenu.

Ukoliko imate proporcionalno lice, obavezno ga naglasite - kosu sklonite iza ušiju i pokažite fenomenalne linije lica.