Katarina Zec, učenica četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, koje je održano u Banjaluci.

katarina zec

Ona je osvojila 78 bodova, što je 20 bodova više od drugoplasiranog.

Ovim je obezbijedila učešće na državnom takmičenju iz fizike, koje će biti održano krajem aprila na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci.

"Konkurencija je bila ozbiljna kao i svake godine. Zadovoljna sam postignutim uspjehom, a pored rada i truda najviše nam je značila pomoć naših profesora koji su otklonili sve naše nejasnoće u gradivu", rekla je Katarina.

U odnosu na regionalno takmičenje, popravila je broj bodova, što je, bar što se tiče fizike, velika rijetkost, kaže profesor ovog predmeta u trebinjskoj Gimnaziji Maksim Mičeta, koji je, uz Nenada Grkovića, bio Katarinin mentor.

Mičeta je kazao da je prezadovoljan njenim uspjehom, jer ima kontinuitet dobrih rezultata, ističući da ih u narednom periodu očekuje naporan rad kako bi ponovili dobar rezultat.

Katarina je prvo mjesto iz fizike na republičkom takmičenju osvojila i u prvom razredu.

Što se tiče ostalih učenika trebinjske Gimnazije, Momčilo Bratić je osvojio peto mjesto u kategoriji drugih razreda, dok je Ljuban Čičković zauzeo 12 mjesto u konkurenciji prvih razreda srednjih škola.