Odjeljenje za prostorno uređenje grada Trebinja u prva tri mjeseca ove godine primilo je ukupno 732 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, izjavio je načelnik ovog odjeljenja Marko Rikalo.

gradska administracija trebinje

Rikalo je rekao da je Gradska uprava do sada uspješno riješila 465 zahtjeva, a da su neriješeni predmeti uglavnom povezani sa imovinsko-pravnim problemima, koje primarno treba riješiti da bi se pristupilo postupku legalizovanja.

"Odjeljenje za prostorno uređenje grada Trebinja dalo je razumne rokove za rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa tamo gdje su neriješeni", istakao je Rikalo.

On je napomenuo da u Trebinju nema većih problema u vezi sa legalizacijom bespravno izgrađenih objekata, dodajući da nije bilo bespravno izgrađenih zgrada ili drugih velikih objekata.

"Uglavnom je riječ o prizemnim objektima koje smo uveli u proceduru legalizacije ili legalizovali, kao i manjim nadogradnjama na već postojeće objekte", naveo je Rikalo.

On je istakao da su procedure legalizacije maksimalno pojednostavljene, te da postoje značajne pogodnosti kao podsticaj licima da legalizuju svoje objekte.