Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je da je pri kraju izgradnja spomenika poginulim pripadnicima Centra, da će uskoro početi izgradnja zgrade policije u Gacku, te da policija ovog centra profesionalno i uspješno uspijeva da odgovori svim zadacima.

zarko laketa

Laketa je istakao da je za novu policijsku stanicu u Gacku sredstva oko 500.000 KM obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, dok će lokaciju obezbijediti opština.

On je ukazao na nemjerljiv doprinos koje je ovom centru dalo 30 pripadnika poginulih u proteklom ratu, napominjući da je najmanje što se može učiniti za njih izgradnja spomenika ispred zgrade Centra koji svjedoči o njihovim žrtvama.

Govoreći o postignutim rezulatima pripadnika Centra, Laketa je istakao da raspolažu sa mladom i veoma sposobnom ekipom koji veoma dobro rade svoj posao, što je prepoznao i resorni ministar koji je uručio zahvalnicu Policijskoj stanici Trebinje, dok su Predrag Krstojević i Mirko Dubljević pohvaljeni za hrabrost koju su pokazali tokom obavljanje redovnih poslova i zadataka.

Laketa je istakao da su u posljednjih godinu dana evidentirana sva krivična djela protiv života i tijela, a počinioci predati u nadležnost tužilaštva.

"Policija je u ovom periodu rasvijetlila 120 od ukupno 159 prijavljenih imovinskih krivičnih djela", rekao je Laketa te naglasio da je rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu 73 odsto, po čemu je u okviru MUP-a ovaj centar prepoznatljiv.

Laketa je ukazao i na dobre postignute rezultate na otkrivanju počinjenih drugih krivičnih djela, naglašavajući da jedino nije zadovoljan nivoom saobraćajne kulture učesnika u saobraćaju.

Povodom obilježavanja Dana policije - 4. aprila u holu zgrade Centra položeno je cvijeće i upaljene svijeće pripadnicima CJB Trebinje koji su poginuli u posljednjem odbramebno-otadžbinskom ratu.