U Bileći je danas zabranjeno okupljanje građana ispred zgrade opštine koje su, nezadovoljni radom načelnika, organizovali predstavnici SDS-a, Srpske radikalne stranke „dr Vojislav Šešelj“, SRS RS-a, PDP-a, SNS-a i NDP-a.

zgrada bileca

Protest je zabranjen pošto je svako javno okupljanje obavezno prijaviti pet dana ranije, što nije ispoštovano, rečeno je u policiji.

Pred početak današnje sjednice SO Bileća, ispred zgrade koju je obezbjeđivala policija skupilo se stotinak građana.

Načelnik Bileće Miljan Aleksić, koji je uspio formirati novu skupštinsku većinu, zatražio je na početku skupštinskog zasjedanja, koje je počelo u 10 sati, u isto vrijeme kada su bili zakazani i protesti, da se, pošto je oboren dnevni red na prošloj sednici, usvoji novi dnevni red na kome će biti formirana nova komisija za izbor i imenovanje, kao i novi predsjednik, potpredsjednik opštine i zamjenik načelnika.

Aleksić je saopštio da ima skupštinsku većinu kojoj su prišli odbornik DNS, Socijalističke partije i nezavisni odbornik Branko Aleksić.

Odbornici opozicionih partija, koji su do sada imali skupštinsku većinu, zatražili su da se sjednica prekine pošto, kako je objasnio odbornik SRS RS Dragan Babić, nema uslova za rad dok je veliki broj policije ispred zgrade opštine.