Za predsjednika Skupštine opštine Bileća danas je izabran Blažo Vujović /SNSD/, dok će funkciju zamjenik načelnika obavljati Milorad Radović /SP/.

bileca skupstina

Mjesto potpredsjednika pripalo je Branku Aleksiću, dosadašnjem nezavisnom odborniku.

Ovo je treći put od konstituisanja Skupštine opštine da odbornici biraju nove funkcionere lokalnog parlamenta.

Do promjena na ovim funkcijama došlo je nakon što je načelnik obezbijedio većinu u Skupštini opštine, što nije bio slučaj prethodnih mjeseci.

Skupštinsku većinu će, uz pet odbornika SNSD-a, Saše Radana iz Ujedinjene Srpske i Nemanje Papića iz Ekološke partije, koji su zajedno nastupali, činiti i Slavko Dangubić iz DNS-a, nezavisni odbornik Branko Aleksić i Slobodan Čomić iz SP-a.

Aleksić je istakao da je ovako trebalo da bude od konstituisanja Skupštine opštine jer bi tako bili izbjegnuti mnogi problemi.

Ova sjednica, kao i sve do sada, obilježena je vrijeđanjima, psovkama, prijetnjama, a skoro pet časova je trajala takva atmosfera.

Odbornici opozicije tražili su prekid sjednice i optuživali su načelnika da je "kupio" odbornike, a nisu "štedjeli" ni one koji su se priklonili većini.

Staru skupštinsku većinu u Bileći činilo je 10 odbornika iz sedam partija, dok je opozicija predvođena SNSD-om imala devet odbornika iz pet partija.