U sali Muzičke škole Trebinje večeras je priređen koncert 18 nagrađenih učenika ove ustanove na takmičenjima koja su održana u Bijeljini i Aranđelovcu.

muzicka skola trebinje koncert

Mladi Trebinjci su osvojili 15 nagrada na II internacionalnom festivalu muzike "Primavera" u Bijeljini na instrumentima klavir, harmonika, gitari, violini i flauti, dok su na 10. međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu osvojili tri nagrade na klaviru.

Na ovim takmičenjima bila je jaka konkurencija, ali su se mladi učenici Muzičke škole dobro pripremili za takmičenja.

"Jako sam zadovoljna uspjesima učenika naše škole", rekla je direktor Dušanka Babić, podsjećajući da su učenici ove ustanove u ovoj godini nastupali na šest takmičenja.

Ona je dodala da njene učenike do kraja godine čeka još sedam takmičenja u Splitu, Beogradu, Banjaluci, Sarajevu, Tivtu, Novom Sadu, Rimu.

Dragan Jelačić, učenik III razreda srednje Muzičke škole, koji svira harmoniku, osvojio je prvu nagradu u Bijeljini.

"Veoma sam zadovoljan osvojenim prvim mjestom, jer je to međunarodno takmičenje, a konkurencija je bila jaka", rekao je Jelačić, koji je do sada osvojio mnogobrojne nagrade na raznim takmičenjima.

muzicka skola trebinje koncert

Još dva harmonikaša iz Bijeljine u svojim klasama osvojili su prve nagrade - Miloš Kralj i Nenad Višnjić, koji su potvrdili riječi svog druga Dragana da je bila izuzetno jaka konkurencija.

Osim trojice harmonikaša, večeras su nastupali i Isidora Gambelić, Tina Milivojević, Lana Rajković, Anja Riđešić, Jovana Ćosović i Mili Bovan na klaviru, Irina Kapor, Marija Damjanac, Iva Koprivica, Ana Kovač, Tanja Vujović i Sara Mijanović na violini, Helena Ivelja i Tadija Karanac na gitari, dok je flautu svirala Marina Mučibabić.

Svirane su kompozicije Mocarta, Baklanova, Malagenja, Šuberta, Rahmanjinova, Lista...

Profesori Ljiljana Rajović, Neda Tanasijević, Daniela Seferović, Jelena Ratković, Jelena Rajović, Irena Mijušković, Violeta Popadić, Sonja Marković i Dejan Bradonjić uživali su izvedbi svojih učenika zajedno sa publikom u jednočasovnom programu.

muzicka skola trebinje koncert muzicka skola trebinje koncert