U Trebinju će se ove godine početi sa izgradnjom fudbalskog terena sa vještačkom travom u neposrednoj blizini "Grada Sunca", dok će na stadionu "Police" biti izgrađena tartan staza za atletičare, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Gradskoj upravi.

kuglana tartan staza trebinje

Novi fudbalski teren, koji će biti dimenzija 105x50 metara, biće u vlasništvu grada, a koristiće ga, između ostalih, Fudbalski klub "Leotar".

Na ovu odluku, kako je pojasnio gradonačelnik Luka Petrović, odlučili su se kako bi najstarijem sportskom kolektivu omogućili da nesmetano nastavi sa trenzima nakon što je na lokaciji Banje počela izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena vrijednog oko 10 miliona KM.

Iako se u početku stvorila dilema kako će članovi omladinske škole "Leotara" dolaziti na treninge, i taj problem je riješen. Biće obezbijeđen gradski prevoz koji će omladince dovoziti i odvoziti sa treninga.

Uz ovaj moderan objekat, grad planira i izgradnju tartan staze na stadionu u Policama. Ona će biti izgrađena po standardima svjetske atletske federacije.

Imaće, kako je predviđeno, pet ili šest staza čija će širina biti 1,22 metra.

Ovome su se posebno obradovali u Atletskom klubu "Leotar", u kome kažu da će ovim napokon imati zadovoljavajuće uslove za rad, s obzirom na to da već godinama unazad imaju odlične rezultate kako na domaćim, tako i na regionalnim takmičenjima.

Njena izgradnja planirana je za ovu godinu, a neophodna finansijska sredstva znaće se nakon izrade glavnog projekta.

I tu nije kraj ulaganju u trebinjski sport. Nakon sastanka sa predstavnicima Kuglaškog saveza Republike Srpske, zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, kazao je da je grad spreman da podrži izgradnju kuglane sa šest traka.

Time bi se omogućilo da se u našem gradu održavaju republička i regionalna takmičenja iz ovog sporta, a i trebinjski kuglaši - članovi Kuglaškog kluba "Trebišnjica" dobiće bolje uslove za rad.