U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" po prvi put je organizovana manifestacija "Dan otvorenih vrata", koja je okupila buduće prvačiće, njihove roditelje i učiteljice.

skola u bregovima dan otvorenih vrata (2)

Budući školarci su dočekani sa balonima, osmijehom i lijepim riječima, a za to su se potrudili svi zaposleni u školi u Bregovima.

Cilj ovog druženja je bio da djeca i roditelji dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa školom i nastavnim procesom, a ujedno i da se upoznaju sa onim što ih čeka od početka nove školske godine.

Prema riječima direktora ove ustanove Darka Jegdića, ovom aktivnošću željeli su i da prvačiće na zanimljiv način pripreme za predstojeće testiranje, koje će biti održano u aprilu.

"Nadam se da će budućim prvačićima današnji dan ostati u lijepom sjećanju", rekao je Jegdić, dodajući da je u matičnu školu upisano 116 prvačića, što je za 22 učenika više nego prethodne školske godine, dok su u područnoj školi u Ljubomiru upisana dva, odnosno jedan učenik u školi u Dražin Dolu.

skola u bregovima dan otvorenih vrata (2)

To će, pojasnio je Jegdić, poslije dugo godina, omogućiti formiranje pet odjeljenja prvih razreda u matičnoj školi u Bregovima.

Risto, Marko, Petar, Marija.... nisu krili radost zbog dolaska u školu. Znaju da će u školi crtati, pisati, igrati se i sticati nova znanja.

U četiri učionice rasporedilo se šezdesetak budućih učenika, koje su dočekali učiteljice i učenici petih razreda, koji su budućim đacima pričali svoja iskustva iz prvog razreda.

"Plašila sam se prvih dana škole, ali zahvaljujući učiteljici taj strah je nestao kod mene i mojih drugara", rekla im je Helena, koju su pomno slušali budući prvačići, a zatim svoje znanje pokazali na papiru, na kome su crtali drvo sreće i njegove plodove.

skola u bregovima dan otvorenih vrata (2)

Dok su budući đaci prvaci flomasterima crtali - Iva, Helena i Marija su svirali na flauti, gitari i violini, a roditelji budućih prvačića nisu krili oduševljenje današnjim programom.

"Zadovoljna sam sa ovom manifestacijom jer smo upoznati sa mnogim stvarima koje čekaju buduće prvačiće. Veoma je lijep gest učenika petih razreda, koji su naše mališane dočekali na ulasku u učionicu", kazala je Đurđica Miladinović, majka budućeg prvačića.