Predsjednički kandidat Ljubiša Preletačević Beli uključio se danas u program britanskog javnog servisa BBC.

beli

“Ovo je sve gluma. Glumimo ja i narod. Ja lažem, a oni se smeju”, kaže Beli.

Ljubiša Preletačević Beli je fenomen i njegova popularnost raste iz dana u dan.

Momak iz Mladenovca, po imenu Luka Maksimović, svojom “ludom” kampanjom skrenuo je pažnju ne samo domaće javnosti, već i evropske.

Koliko je popularan svjedoči i to što je BBC, koji je do sada tek u crticama izvještavao da se u nedjelju u Srbiji dešavaju izbori za predsjednika, odlučio da direktno uključi u program upravo njega.

Voditelj se više puta nasmijao na šale Belog.

“Ja sada ne pričam kao Luka, nego kao Beli. Beli je moj alter ego i Beli misli i veruje da može da pobedi u prvom krugu izbora, u nedelju. Ovo je sve normalno za Ljubišu”, rekao je Luka Maksimović u direktnom uključenju u BBC.

Na pitanje da li je očekivao da će satiričnim pristupom napraviti takav uspjeh, Beli je odgovorio: “To je najbolji način da pokažem aktuelnu političku scenu – kroz satiru i humor. Ljudi koji imaju moć, koji su na vlasti, ne znaju kako da reaguju na mene, odnosno Ljubišu”.

On kaže da ljudima daje “uobičajena srpska politička obećanja”.

“Ja kažem da ću u Srbiji napraviti more, fabrike, fabriku za proizvodnju Lamborginija… Znate već, klasična predizborna obećanja”, dodao je

Voditelj BBC-a ga je upitao i o “umjetničkom” imenu Ljubiša Preletačević Beli, koji aludira na česte promjene stranaka političara u Srbiji.

“Da, znate ja se samo pretvaram da sam kao običan političar, koji daje lažna obećanja. Ja lažem ljude, a narod na to odlično reaguje – smeje se. Ovo je neka vrsta glume i svi glumimo i ja i narod. Ja lažem, a oni se smeju”, kaže Beli.

"Sada prvi put mogu da glasaju za nekog potpuno novog, za mladog... visokog i jakog", nasmijao je Beli voditelja BBC-a.

Očigledno je da nema šanse da pobijedite u prvom krugu, ali šta ako pobijedite u drugom, šta će vam biti prvi korak, upitao ga je voditelj BBC-a.

Beli se u šali brecnuo:

"Gospodine, kako to mislite da neću pobediti u prvom krugu? Pobeđujem u prvom krugu, osvojiću 66% glasova!".