Povodom Svjetskog dana pozorišta - 27. marta, Kulturni centar u našem gradu organizovao je za najmlađe Trebinjce iz dječijeg vrtića "Naša radost" posjetu ovoj ustanovi.

vrtic posjeta kulturni centar

Uz 30 mališana iz ove "Naše radosti" u posjeti su bili i učenici jednog razreda iz Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Lijepo je bilo vidjeti djecu iz vrtića jer su mnogi od njih ušli po prvi put u bioskopsku i pozorišnu salu. Osmijeh na njihovim licima i znatiželjna pitanja upućena radnicima u ovoj kulturnoj ustanovi pokazala su da djeca žele da vide i da čuju što više o pozorištu.

"Naša želja je da upoznamo našu najmlađu publiku i da ih upoznamo sa radom pozorišta i da ih na neki način pozovemo da učestvuju kao gledaoci u našim predstavama", rekla je Milica Jeremić, radnik u Kulturnom centru.

Povodom Svjetskog dana pozorišta - 27. marta, Kulturni centar u našem gradu organizovao je za najmlađe Trebinjce iz dječijeg vrtića

Cilj današnjeg druženja bio je edukacija djece da vide sve ono što je vezano za predstavu, a nalazi se iza pozornice tako da su mališani vidjeli i garderobu, šminkernicu...

Vaspitači iz Naše radosti podijelili su radost sa svojom djecom.

"Drago nam je što smo jednu vaspitno-obrazovnu grupu doveli u pozorište gdje su upoznati sa njenim čarima i dražima i trudimo se da od malih nogu djecu uključimo u kulturne manifestacije i da ih upoznamo sa kulturnim objektima", rekla je Vesna Kojović.

Djeca iz vrtića kao i učenici iz škole u Policama izveli su program na sceni Kulturnog centra.

Od 1962. godine na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI) svjetski poznata pozorišna ličnost piše poruku koja se čita u pozorištima širom svijeta, a prvu je napisao Žan Kokto.