Iako su gradski oci prije skoro godinu dana uklonili kioske ispred zidina Starog grada, nadležni nisu preduzeli ništa da riješe divlji parking koji se u međuvremenu formirao na toj lokaciji, upozoravaju Trebinjci.

parking ispred starog grada (2)

Problem je, ističu, što, prvenstveno komunalna, a zatim i saobraćajna policija, već mjesecima ne radi ništa kako bi neodgovorne vozače koji parkiraju ispred samog ulaza u staro jezgro Trebinja dovela u red i izdala im prekršajne naloge u skladu sa važećim propisima.

Ogorčeni građani navode i to da bahati pojedinci svakodnevno parkiraju svoja vozila ispred ulaza u Stari grad, dok komunalna policija do sada nijednom nije reagovala i pokušala da riješi ovaj problem koji narušava cjelokupnu sliku Trebinja kao turističkog centra regije.

S druge strane, gradski oci su odlukom o izmještanju kioska doveli u pitanje egzistenciju nekoliko naših sugrađana koji su u kioscima zarađivali koru hljeba.

O tome su u više navrata pisali brojni mediji u Trebinju, ali gradske službe kako tada, tako i sada znaju samo da ćute, a problem divljeg parkinga i dalje postoji iako se Trebinje uveliko priprema za predstojeću turističku sezonu.

Od radnika u kioscima smo saznali da im, uz to što su ih izmjestili na neadekvatnu i prljavu lokaciju neposredno uz kontejnere, najviše smeta što komunalna policija nije obezbijedila da njihova bivša lokacija ispred ulaza u Stari grad dobije namjenu koju i zaslužuje, a ne da postane "besplatni parking" za neodgovorne vozače koji su svratili na kafu pod platane.

"Da li ovo znači da su nas sklonili kako bi se ovdje mogli parkirati automobili? Čemu ukljanjanje kioska ako su nadležni dozvolili ovaj bezobrazluk", pita se jedna od radnica u kioscima.

parking ispred starog grada (2)