U TOKU REGISTRACIJA – Sve veća zainteresovanost za zajednice etažnih vlasnika

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 25. 03. 2017. - 9:53h

Na području Trebinja registrovano je 145 zajednica etažnih vlasnika, u postupku su još tri zahtjeva, dok se sve više građana interesuje za ispunjavanje ove zakonske obaveze, potvrdila je Srni načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Janja Ćapin.

trebinje luc

Ona kaže da se građani svakodnevno obraćaju u Odjeljenje kako bi od nadležnih službenika dobili informaciju o postupku registracije, kao i o pravima i obavezama koje imaju u registovanoj zajednici.

Ćapinova napominje da je ova oblast regulisana Zakonom o održavanju stambenih zgrada koji propisuje da su svi vlasnici i suvlasnici stambenih i poslovnih prostora u zgradi dužni da se registruju.

„U toku je pravljenje baze podataka registrovanih i neregistrovanih stambenih objekata“, ističe Ćapinova.

Sredstva za održavanje stambene zgrade prikupljaju se od svih vlasnika/suvlasnika stambenih i poslovnih prostora u zgradi. Minimalna Zakonom propisana cijena po metru kvadratnom stambenog prostora je 0,20 KM, a poslovnog 0,40 KM, dok maksimalna cijena nije određena.

Cijena postupka registracije u gradskoj upravi iznosi 99 KM, odnosno 104 KM zavisno da li zajednice etažnih vlasnika zastupaju jedno ili dva lica.

Ćapinova napominje da Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove pruža svu stručnu podršku u procesu registracije zajednica etažnih vlasnika tako što daje informacije o samom postupku registracije, te izrađuje dokumenata potrebna za registraciju.

Iz Odjeljenja su pozvali građane da krenu sa registracijom zajednica etažnih vlasnika u skladu sa zakonom, kao i da tako preuzmu odgovornost koju imaju prema dijelovima zgrade koje svi zajedno koriste da bi urednim održavanjem što duže bili u funkciji.

TAGOVI:

Komentari

I da traze usluge firme rad naravno….. tu je kvaka

Odgovori

malo što skupe para na račun uzme banka pošto mora ju otvorit žiroračun a banka uzima proviziju pa vođenje uplatai isplata i završnog i odoše pare sa računa kaže 99 do104km mi kad smo se registrovali naplatili swu nam 350 km i pečati i usudu registracija isve sto je trebalo nevjerujem da je sad jeftinije

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja