Uz veliko zadovoljstvo Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, Arhiva Jugoslavije i Udruženja Hercegovaca iz Vršca, kao i građana Vršca, u Gradskom muzeju grada Vršca otvorena je izložba "Jovan Dučić u diplomatiji".

Izlozba jovan ducic u diplomatiji vrsac

Izložba obuhvata 159 fotografija i dokumenata iz perioda rada velikog pjesnika kao diplomate, u osam evropskih i jednom afričkom gradu.

Brojna vršačka publiku, na otvaranju izložbe, iskazala je svoje zadovoljstvo što ima mogućnost da bolje upozna život i rad ovog istaknutog Trebinjca.

U samom programu otvaranja izložbe, pored orkestra i hora Muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca, prisutnima su se obratili direktor Gradskog muzeja Vršac mr Zvonimir Santrač, direktor Arhiva Jugoslavije Miladin Milošević, predsjednik Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu Žarko J. Ratković i gradonačelnik grada Trebinja Luka Petrović, koji je imao čast i da otvori izložbu.

U svom obraćanju, Petrović je istakao da mu je drago što se nalazi u gradu Vršcu, pobratimu grada Trebinja, ističući da se nada da će i ova izložba doprinijeti da se žitelji ova dva grada bolje upoznaju.

"Kultura je veoma bitan segment u razumijevanju i zbližavanju ljudi i povezivanju destinacija", rekao je Petrović. Izlozba jovan ducic u diplomatiji vrsac

Zahvalivši se domaćinima i organizatorima izložbe, poželio je da se saradnja dva pobratimska grada uskoro proširi i u drugim oblastima.
Po otvaranju izložbe nastavljeno je druženje dva hercegovačka udruženja iz Vršca i Beograda, uz prisustvo uglednih Vrščana.