U Gacku je održano regionalno takmičenje u fizici za srednjoškolce na kome su učenici Gimnazije "Jovan Dučić" ostvarili odlične rezultate.

takmicenje fizika (1)

U konkurenciji prvih razreda najbolji je bio Ljuban Čićković, a u takmičenju đaka četvrtih razreda prvo mjesto podijelili su Katarina Zec iz trebinjske gimnazije i Vladan Grgur iz SŠC "Pero Slijepčević" iz Gacka.

U takmičenju prvih razreda sva tri prva mjesta osvojili su učenici trebinjske gimnazije i to drugo mjesto Nikolina Škiljević, a treća je bila Lana Ivković.

U takmičenju drugih razreda drugo mjesto osvojio je Momčilo Bratić, a treća je bila Ivana Kašiković.

U konkurenciji učenika trećih razreda drugo mjesto osvojili su Anđela Đurica iz trebinjske gimnazije i Tamara Novokmet iz SŠC "Svetozar Ćorović" iz Ljubinja.

Profesori fizike Maksim Mičeta i Nenad Grković zadovoljni su postignutim rezultatima, jer se još jednom pokazalo da su trebinjski gimnazijalci najjači u regionu u ovoj osnovnoj prirodnoj nauci.

"Uspjeh nas ne iznenađuje jer često vikendom i ostalim radnim danima ostanemo sa našim učenicima tako da se trud uvijek isplati", rekao je profesor Mičeta.

U razgovoru sa profesorima iz ostalih škola vidljivo je da se i oni pripremaju za takmičenja.

"Prve razrede smo i forsirali, jer želimo sa njima napraviti dobru priču i da ih imamo kroz srednjoškolsko obrazovanje u ovom predmetu, a oni su nam na najljepši način vratili osvajajući sva tri prva mjesta", dodao je profesor Mičeta.

Prvo mjesto u takmičenju učenika četvrtih razreda podijelila je Katarina Zec koja se do sada svake godine takmičila na regionalnim takmičenjima i osvajala prva mjesta. Prošle godine je od mogućih 100 bodova osvojila maksimum tako da je i ove godine opravdala ulogu favorita.

Na takmičenju učenika četvrtih razreda se rade zadaci iz sve četiri godine.

"Zadovoljna sam kako sam uradila zadatke jer se na ovom takmičenju četvrtih razreda pokaže koliko se ima znanja iz cjelokupnog školovanja, a ovo je je priprema i za prijemni ispit za fakultet", rekla je Katarina.

takmicenje fizika

Prvo mjesto među đacima prvih razredima osvojio je Ljuban Čičković, koji je imao iskustva na takmičenjima iz fizike, matematike i informatike u osnovnoj školi, ali mu je ovo prvo takmičenje u srednjoškolskom obrazovanju.

"Zadovoljan sam jer je za ovaj uspjeh trebalo dosta rada, odricanja i truda, a to su sati i dani provedeni u vježbanju sa profesorima", objasnio je Ljuban.

Na takmičenju u Gacku učestvovalo je 26 učenika iz Gacka, Nevesinja, Bileće, Ljubinja i Trebinja.