Mališani iz vrtića "Naša radost" priredili su danas u Domu mladih manifestaciju u susret proljeću, kroz koju su prikazali kreativnost i želju za radom.

u susret proljecu nasa radost trebinje (3)

Oni su crtali prepoznatljive simbole najljepšeg godišnjeg doba, kao što je Sunce, zelena trava, cvijeće i procvjetalo drveće.

Među 50 djece iz dva odjeljenja starije predškolske dobi bila je i šestogodišnja Lidija Šošo.

Radosna je i srećna što može da podijeli dolazak proljeća sa svojim drugarima.

"U proljeće sve cvjeta, budi se priroda, a mi ovdje crtamo livade pune cvijeća, zeleno drveće i sunčan dan", pojasnila je Lidija.

Direktor "Naše radosti" Aleksandar Vukanović kaže da ustanova na čijem je čelu obilježava sve važne datume i događaje na lokalnom i međunarodnom nivou.

"Nije važno da li su u pitanju ekološki, obrazovni ili vaspitni datumi, mi koristimo svaku priliku da se posvetimo radu sa djecom van učionica", rekao je Vukanović.

u susret proljecu nasa radost trebinje (3)

Na taj način, naglasio je on, djeca izlaze u prirodu, posjećuju razne ustanove i manifestacije.

"Pravimo izložbe, maskenbale i predstave tako da djeca mogu na svoj način da pokažu kreativnost i individualnost", kazao je Vukanović.

On je dodao da je Dom mladih uvijek bio dobar domaćin najmlađim Trebinjcima. A da će tako biti i u budućnosti potvrdio je za TrebinjeLive.info direktor Doma mladih Dejan Mirković.

Radovi naših najmlađih sugrađana biće izloženi u holu Doma mladih do kraja marta.

u susret proljecu nasa radost trebinje (3)