Gradonačelnik Trebinja Lukа Petrović sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom, a tema razgovora bila je rekonstrukcija Kulturnog centra za koju je Turska razvojna agencija /TIKA/ obezbijedila oko 1.7000.000 evra.

turski ambasador u trebinju sa petrovicem

Zahvaljujući sredstvima TIKE, Kulturni centar je u potpunosti rekonstruisan, modernizovan i opremljen savremenom tehnologijom, istakao je Petrović, dodajući da mu je veoma drago što je turska delegacija posjetila Trebinja.

"Ovom obnovom u Trebinju će dodatno biti poboljšan kulturni i društveni život i zbog toga smo zahvalni ambasadoru Koči i agenciji TIKA", rekao je Petrović.

Višemilionska investicija koja je realizovana u Trebinju, kao i druge širom BiH, predstavljaju otvorenu politiku turske države, istakao je ambasador Koča.

"Imali smo želju da kroz konkretno ulaganje učinimo nešto što je u opštem interesu svih građana Trebinja", dodao je Koča.

U turskoj delagaciji bio je i direktor TIKA u BiH Omer Faruk Alimci.

Gradonačelnik Petrović sastao se juče i sa šefom delagacije USAIDA-a Piterom Dafijem, sa kojim je razgovarao o mogućnosti provođenja projekata u našem gradu, ističuči da je Trebinje već uključeno u poljoprivredni projekat FARMA 2, koji se već realizuje u saradnji sa švedskom fondacijom SIDA.

U posjeti Petroviću bio je i direktor kompanije "Global trej" iz Grče Nik Karas, kome su predstavljene mogućnosti investiranja u Trebinje, posebno u turizam, kao jednu od važnih privrednih grana našeg grada.