Na Spomeniku braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine, danas su mnogobrojni Trebinjci evocirali sjećanje na najmlađe poginule borce Vojske Republike Srpske - Spomenka Gostića, Aleksandra Maslešu i Igora Kisića.

sjecanje na najmladje borce trebinje (1)

Mladi junaci, iako po godinama još djeca, imali su srca divovska i stali su na branik otadžbine u najtežim vremenima za srpski narod, kada se stvarala Republika Srpska i utvrđivale granice najmlađe srpske države.

Povodom godišnjica njihovih pogibija, Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" organizovalo je današnje odavanje pošte i sjećanje na njihovu žrtvu.

Mnogi od boraca Vojske RS bili su jedinci i sa njima je otišlo i porodično ime, a dali su za Republiku Srpsku sve što su imali.

"Podnijeli su nezamislivo veliku žrtvu, a danas ih, sem njihovih najmilijih, niko ne pominje", kazao je Saša Pešikan, predsjednik trebinjskog "Nasljeđa", dodajući da je velika sramota što nema ulica, trgova i parkova sa njihovim imenima.

sjecanje na najmladje borce trebinje (1)

On je napomenuo da se ni poslije više od 20 godina imena najmlađih poginulih boraca ne pominju u školskim udžbenicima.

Udruženje "Nasljeđe" predalo je, tim povodom, skupštinama gradova Trebinja, Bijeljine i Nevesinja inicijativu da se jedna od ulica nazove po najmlađem poginulom borcu VRS Spomenku Gostiću.

Ljubica Masleša, majka najmlađeg poginulog borca Trebinjske brigade - Aleksandra, zahvalila se svima koji su se sjetili poginulih rodoljuba.

"Hvala svakome ko ih se sjeća i ko im ime spomene jer su dali svoj mladi život za Republiku Srpsku", rekla je Ljubica.