Mještani sela Vlasače, dvadesetak kilometara udaljenog od Trebinja, organizovali su sinoć, po četvrti put zaredom, seosko sijelo pod nazivom "Sačuvajmo običaj - sačuvajmo zavičaj".

vlacase 2017

Pozdravljajući okupljene mještane ali i brojne posjetioce iz Trebinja i ostalih istočnohercegovačkih opština, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je ukazao na važnost okupljanja mještana na ovakvim druženjima.

„Nemamo budućnosti ako ne mislimo o prošlosti i neophodno je da sačuvamo i zavičaj i običaj“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

On je izrazio nadu da će put do Vlasača do narednog sijela biti u potpunosti asfaltiran.

Prema riječima Pera Vukovića, predsjednika organizacionog odbora ove manifestacije, cilj im je da ovakvim događajima postanu predvodnici seoskih sijela.

"Svjesni smo da na ovaj način nećemo vratiti omladinu na selo, ali nam je želja da ih podstaknemo da pjevaju našu narodnu pjesmu - gangu, da ne zaborave naše hercegovačko kolo - proletu, da sviraju gusle, frulu", rekao je Vuković.

U prigodnom programu su učestvovale muške i ženske pjevačke grupe i guslari iz cijele Hercegovine, pjesnici i recitatori.