Na molbu Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ su ustupile vap mašinu i radnike koji su oprali korzo, odnosno ulicu Jovana Dučića, i tako najljepšem dijelu grada vratili stari sjaj.

korzo trebinje ciscenje

Kako kažu nadležni, cijeli posao je trajao oko šest sati, a uklonjena je sva prljavština koja se proteklih godina taložila na ovom šetalištu.

Trebinjci kažu da se ne sjećaju da je korzo na ovaj način ikad čišćen. Dodaju, da je to rađeno jedino pomoću šmrkova iz cisterni, koji ne bi uspjeli da uklone crnilo sa mermernih ploča.

U narednom periodu, kažu u stambeno-komunalnom, pranje korzoa će postati praksa, posebno pred važne manifestacije - festivale, otvorene izložbe, slavu grada.

Uređenje korzoa nastavljeno je i jutros, gdje radnici Komunalnog, na osnovu naloga stambeno-komunalnog, uklanjaju žvakaće gume sa pločnika.

Ukljanjanje žvakaćih guma je posljednji put rađeno pred slavu grada 2010. godine, kada je tu akciju organizovao vladika Grigorije uz pomoć sveštenstva Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

korzo trebinje